Tilbake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elisabeth er fortvilet over å ha mistet Helenes vennskap. Hun gjør alt hun kan for å hjelpe henne, men Helene tåler verken å se henne eller å snakke om det som har skjedd. "Andreas" støter tilfeldigvis på Lavina i Kabelvaag. Overbevist om at hun kjenner sannheten om hans fortid, oppsøker han henne og prøver å få noen svar.

Ryktene går om Elisabeths best bevarte hemmelighet: hvem som egentlig er Anes far. En dag Elisabeth og Helene er i bryggerhuset, nevner Elisabeth at flere har lagt merke til likheten mellom Kristian og Ane.

- Men så e de jo også halvsøsken, la hun til. Hun skulle til å si noe mer, da hun brått stivnet. Det føltes som om nakkehårene strittet, og huden nuppet seg.  Sakte snudde hun seg - og stirret rett inn i Kristians kullsvarte blikk. Halsen ble så merkelig tørr.                                                                                                                                                                                                       - Har du stått der lenge? hvisket hun. Han stirret hardt på henne. Ansiktet var som stivnet i en kald maske.