Tilbake
       
  Avisa Nordland    torsdag 15. desember 2005 Tips      Abonnement      Annonser      AN Bonus      Kontakt      Det skjer     
 
 
 
 
 
 
 
 

Millionsuksess for Fauske-forfatter

Trine Angelsen har nå passert to millioner i opplag etter bok nummer 26 i serien om Havets Datter. Og hver femte bok selges i Nordland.
– Dette hadde jeg aldri trodd. Jeg fikk nettopp tallene fra forlaget, og det var veldig overraskende, sier Trine Angelsen.


 

Selv forlot hun hovedpersonen Elisabeth og de andre personene i Havets Datter allerede i vår. Da leverte hun fra seg manuskriptet til 30. og siste bok i Norges fjerde største seriesuksess, og sa samtidig takk for seg i Damm forlag.

Fanget sjelen. Det siste er redaksjonssjef i Damm forlag, Tomas Algard, lite glad for. Han gleder seg selvfølgelig over suksessen, men er ikke glad for å måtte gi fra seg en slik suksess.

– Det har vært en spennende periode, og vi har lært mye om nordlendinger gjennom samarbeidet med Trine Angelsen. Dere er direkte og frodige i uttrykksmåten. Og nordlendinger har en jordnær tilnærming til tilværelsen. Dere er gode historiefortellere, og har mange livsskjebner å øse av. Disse fortjener å løftes fram, og det har Trine Angelsen gjort, sier Algard.

Han mener at forfatteren fra Fauske har fanget nordlandssjelen på en måte som nordlendinger kjenner seg igjen i, og som søringer lett blir fascinert av.

Patriotisme. Når 17 prosent av bøkene selges i Nordland, et fylke som har 5,1 prosent av landets befolkning, mener Algard at det er et tegn på nettopp at nordlendinger kjenner seg igjen i bøkene.

– Dessuten er det slik at Lofoten er en eksotisk arena for mange, spesielt sør i landet, sier Algard.

Salgstallene på Leknes er ifølge redaksjonssjefen helt utrolige, og de fleste bøkene selges gjennom dagligvarekjedene.

Ny serie. Trine Angelsen er godt i gang med sin nye serie som kommer ut på Schibsted Forlag.

Bok nummer seks er allerede ferdig, og forfatteren er blitt godt kjent med hovedpersonen Thea som lever rundt 1910, bor i bymiljø, og skiller seg noe ut fra forrige hovedperson.

– Jeg er veldig spent på om folk kommer til å like den nye serien, sier Angelsen.

Selv trodde hun at det skulle bli vanskelig å forlate den første serien, men slik har det ikke blitt.

– Ideene kommer på løpende bånd, og jeg har allerede en idé om hva neste serie skal handle om, sier hun.

Også pengene strømmer inn på løpende bånd.

I 2004 var Angelsens nettoinntekt 1.971.348 kroner og skatten kom på 1.011.146 kroner. I 2003 hadde hun en nettoinntekt på 2.089.000 og da betalte hun 1.069.521 i skatt.

Publisert : 14.12.2005 - 23:01 Oppdatert: 15.12.2005 - 07:42