Tilbake

 

Suksessforfatter fra Kabelvåg

 

 

 

 

 

 

 

Trine Angelsen, opprinnelig fra Kabelvåg opplever en eventyrlig suksess med bokserien Havets Datter

 

 

Kai Nikolaisen

 

I 2002 ga Trine Angelsen, opprinnelig fra Kabelvåg ut den første boka om Havets datter. Tre år etter har hun solgt over to millioner eksemplarer av bokserien.

Den 5.desember ble en merkedag for forfatteren som nå bor på Fauske. Bokserien Havets datter passerte da totalt to millioner solgte eksemplarer, fordelt på 26 utgitte bøker.

Det var en stolt og glad suksessforfatter vi forstyrret i juleforberedelsene.

- Dette var helt utrolig gledelig og jeg kan ikke nekte for at jeg er stolt over denne suksessen, sier Angelsen.

Den aller første boka sendte hun til 36 forskjellige forlag og etter 35 avslag, fikk hun tillit hos Damm & Sønn. Trine hadde ikke den store troen på at dette skulle bli en salgssuksess.

    - Det eneste jeg var sikker på var at mamma ville kjøpe boka, og kanskje noen venner av meg. Plutselig tok det helt av og jeg fikk brev og telefoner fra vilt fremmede folk som gratulerte med en flott bok, sier en glad og stolt Angelsen.

    Bokserien handler om fattigjenta Elisabeth og handlingen er lagt til Lofoten, og en del episoder er plukket fra forfatterens barndomsminner

 

Siste kapittel er skrevet

 

Etter at suksessen ble et faktum ville forlaget at Trine skulle forlenge bokserien, men det var ikke aktuelt for  Trine.

    - Før jeg begynner å skrive lager jeg en skisse på hva som skal skje på de neste fem og fem bøkene. Jeg avsluttet bok nummer 30 i vår og det blir heller ikke flere bøker om Havets datter. Forlaget presset på for å få flere bøker, men jeg var kommet til et punkt der det var naturlig å avslutte serien, forteller Trine Angelsen.

Suksessen med Havets datter ble lagt merke til i forlagsbransjen og giganten Schibsted forlag kom med et tilbud, som gjorde at Trines nye serie kommer på dette forlaget. - Jeg fikk tilbud med veldig gode betingelser fra Schibsted og da slo jeg til, sier Angelsen. Hun er godt i gang med den nye serien som heter ”Thea” og har allerede skrevet 6 bøker i den nye serien.

Hvor er handlingen i ”Thea” hentet fra?

    - Handlingen er lagt til Kabelvåg. Hovedpersonen, Thea, er rikmannsdatter og handlingen er noe forskjellig sammenlignet fra Havets datter, sier en noe hemmelighetsfull Trine Angelsen.

 - Jeg er veldig spent på mottakelsen av denne serien, siden den skiller seg såpass fra Havets datter. Første boka kommer til sommeren, legger hun til. Trine Angelsen legger til at hun i løpet av våren vil ta turen til Kabelvåg.

    - Vi er i Lofoten et par ganger i året og på disse turene kombineres ferie og jobb. Jeg tar mye bilder og gjør annen research når jeg er på hjemtraktene, avslutter den opprinnelige Kabelvågjenta.

 

Kai.nikolaisen@lofotposten.no